preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

Turističko hotelijerski komercijalist

Turističko-hotelijerski komercijalist je široki obrazovni profil koji osim općih znanja uključuje proširena znanja iz tehnologije struke: konobara, kuhara i slastičara. Nastao je kao odgovor na uočene potrebe ugostiteljskog gospodarstva za kvalitetnijim, tehnološki obrazovanijim i organizacijski osposobljenijim djelatnicima. Program se temelji na sadržajima dosadašnjega trogodišnjeg obrazovanja kuhara, konobara i slastičara, ali nije njihov mehanički nastavak na četvrtoj godini, nego cjelovito osmišljen stručni profil osposobljen za:

  • organizaciju rada u industriji pripreme hrane i pića,
  • organizaciju rada u kuhinji i restoranu,
  • rad na poslovima banket-menagera,
  • planiranje zaliha, nabave, kontroli skladištenja i konzerviranja živežnih namirnica,
  • sastavljanje dnevnog jelovnika, domjenka, banketa i svečanih ručkova,
  • osmišljavanje i prezentaciju nacionalnih jela i njihove promidžbe,
  • prezentaciju restorana u profitabilnoj organizaciji i estetskom uređenju prostora i ugostiteljske ponude.

Zapošljavanje je moguće u ugostiteljskim poduzećima ( hotelima, pansionima, kampovima) i osobito u obiteljskim ugostiteljskim objektima koji sve više obilježavaju turistički usmjerene zemlje. Osposobljenost za stručno vođenje i praktično pripremanje i posluživanje hrane i pića, omogućuje najveću prilagodljivost potrebama turističkog i ugostiteljskoga gospodarstva.

Nakon završene škole, moguć je nastavak obrazovanja na strukovno srodnim, a i u drugim visokim učilištima.

   

I. ZAJEDNIČKI DIO
R.br. Nastavni predmeti Tjedni broj sati
 1.r 2.r 3.r 4.r
1. Hrvatski jezik 3 3 3 3
2. Povijest 2 2 -
3. Politika i gospodarstvo - - 2 -
4. Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
5. Etika/Vjeronauk 1 1 1 1
  UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO 8 8 8 6
 

II.  POSEBNI STRUČNI DIO 

       
6. Strani jezik 1. 3 3 3 3
7. Strani jezik 2. 3 3 2 2
8. Gospodarska matematika 3 3 2 2
9. Biologija s higijenom ekologijom  2 - - -
10. Računalstvo  2 2 - -
11. Poslovna psihologija s komunikacijom      - - 2 -
12. Turistički zemljopis  - - 1 1
13. Povijest hrvatske kulturne baštine - - 2 -
14. Gospodarsko pravo - 2 - -
15. Poslovno dopisivanje 1 1 - -
16. Računovodstvo i kontrola - - - 2
17. Statistika - - 2 -
18. Knjigovodstvo - - 2 2
19. Organizacija poslovanja poduzeća 2 2 2 2
20.  Osnove turizma 2 - - -
21. Promet i putničke agencije - - - 2
22. Marketing u turizmu - - - 2
23. Recepcijsko poslovanje  - - - 2
24. Prehrana i poznavanje robe 2 2 - -
25. Ugostiteljsko posluživanje 2 3 3 3
26. Kuharstvo (sa slastičarstvom) 3 4 4 4
27. Praktična nastava 3 3 3 3
  UKUPNO STRUČNI DIO 28 28 28 30
  Sveukupno 36 36 36 36
  Stručna praksa 182 182 182    

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju