2010-10-20 08:49:00

Projektni Eko-dan u Turističko-ugostiteljskoj školi

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča su utorak, 19. listopada 2010. na dvadesetak radionica koje su osmislili zajedno sa svojim profesorima istraživali mogućnosti obnavljanja, recikliranja i štednje izvora energije, hrane, materijala i sirovina.  

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča su utorak, 19. listopada 2010. na dvadesetak radionica koje su osmislili zajedno sa svojim profesorima istraživali mogućnosti obnavljanja, recikliranja i štednje izvora energije, hrane, materijala i sirovina. U okviru projektnog dana cijeli će se tjedan sakupljati stari papir, a prihod od toga bit će doniran u humanitarne svrhe. 

Rad u raznim radionicama kojima je poveznica bila recikliranje bio je  organiziran od 8 do 10 sati, te od 11 do 13 sati.

U 13 sati u kabinetu ugostiteljskoga posluživanja predstavljen je rezultat zajedničke radionice iz predmeta kuharstvo, slastičarstvo, poznavanje robe i ugostiteljsko posluživanje pod nazivom Kreativnost u kuhinji. Rezultat te radionice bila su razna jela koja su nastala recikliranjem i preradom već prigotovljene hrane: lazanje, đuveč, srdele na savor, brudet, punjeno zapečeno povrće, punjene kiflice od lisnatog tijesta, okruglice s čokoladom i kokosom samo su dio pripravljenih jela koja su se mogla kušati. Prigodno, svi ovi iskušani recepti bit će skupljeni i objavljeni u mini kuharici koju će osmisliti i izraditi učenici Škole. 

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.


Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč