Kuhar
Osnovni poslovi kuhara i slastičara su pripremanje svih vrsta hladnih i toplih jela odnosno slastica. Tijekom školovanjaosposobljavaju se i za druge zadaće: izračun namirnica i poluproizvoda, preuzimanju robe, skladištenju i čuvanju od kvarenja, te rukovanju kuhinjskim strojevima alatima i posuđem.
Zanimanja konobara, kuhara i slastičara su vrlo naporna zbog neujednačenog trajanja radnog vremena, a najčešće produženog i noćnoga, pa se traži dobro fizičko zdravlje i psihička stabilnost. Osobito je važna ukupna tjelesna spretnost, uglađenost, urednost, komunikativnost, ljubaznost i ugodna vanjština.
Mogu se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija i u obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je daljnje usavršavanje i napredovanje u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacija u druga ugostiteljska zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje stručnog studija.
R.br.
|
Nastavni predmeti
|
Tjedni broj sati
|
||
1. r | 2. r | 3. r | ||
1. | Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 |
2. | Strani jezik 1 | 2 | 2 | 2 |
3. | Povijest | 2 | - | - |
4. | Etika/Vjeronauk | 1 | 1 | 1 |
5. | Tjelesna i zdrav. kultura | 1 | 1 | 1 |
6. | Politika i gospodarstvo | - | 2 | - |
7. | Matematika u struci | 2 | 1 | 1 |
8. | Tehnologija za nimanja | 2 | 3 | 2 |
Osnove higijene | 1/2 | - | - | |
Kemija | 1/2 | - | - | |
Poznavanje robe i prehrana | 1 | 2 | 2 | |
Biologija i ekologija | - | 1 | - | |
9. | Kulturno-povijesna baština | - | - | 1 |
10. | Marketing u turizmu | - | - | 2 |
11. | Enologija s gastronomijom | - | 1 | - |
12. | Vođenje i organizacija kuhinje | - | - | 1 |
13. | Strani jezik 2 | 1 | 1 | 1 |
14. | Izborna nastava | 1 | 1 | 1 |
Matematika u struci
Tjelesna i zdrav. kultura
Strani jezik 2
Stručni predmeti
|
||||
15. | Vježbe u školi | 140 | 35 | - |
Bonton | 1 | - | - | |
Ugostiteljsko posluživanje | 1 | 1 | ||
Osnove računalstva | 2 | |||
16. | Praktična nastava | 760 | 865 | 800 |
Kuharstvo s vježbama u školi | 220 | 240 | 160 | |
Kuharstvo s vježbama u ugostiteljskom objektu | 540 | 625 | 640 | |
UKUPNO | 19 | 17 | 16 | |
PRAKTIČNA NASTAVA | 760 | 865 | 800 | |
SVEUKUPNO | 1425 | 1460 | 1312 |
Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Korisni linkovi
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |
Arhiva dokumenata