Agroturistički tehničar
Agroturistički tehničar
- četverogodišnje trajanje školovanja
- kuharstvo i posluživanje
- poljoprivreda: stočarstvo i hortikultura
- praktična nastava
Agroturistički tehničar zapošljava se u manjim ugostiteljskim objektima koji u svom djelokrugu imaju ugostiteljsko i poljoprivredno gospodarstvo i bave se proizvodnjom hrane. U djelokrug radova spada.
- rad na poljoprivrednim poslovima svog gospodarstva-brine se o ekološkom uzgoju voća i povrća, stoke…
- organizacija i briga o proizvodnji kvalitetne hrane
- organizacija, planiranje, procjena i propaganda usluga i sadržaja koji se nude
- osmišljava prezentacije nacionalnih običaja, kulturne i povijesne baštine
- sastavljanje jelovnika, organizacija pripreme hrane
- briga o ekonomičnosti rada, estetskom izgledu prostora
- rad na povezivanju, dopunjavanju i suradnji sličnih objekata
- suradnja sa turističkim zajednicama
I. ZAJEDNIČKI DIO | |||||
R.br. | Nastavni predmeti | Tjedni broj sati | |||
1.r | 2.r | 3.r | 4.r | ||
1. | Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 | 3 |
2. | Strani jezik 1. | 2 | 2 | 2 | 2 |
3. | Povijest | 2 | 2 | - | - |
4. | Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 | 2 |
5. | Politika i gospodarstvo | - | - | - | 2 |
6. | Etika/Vjeronauk | 1 | 1 | 1 | 1 |
7. | Matematika | 2 | 2 | 2 | 2 |
8. | Kemija | 2 | 2 | - | - |
9. | Fizika | 2 | - | - | - |
10. | Računalstvo | - | 2 | 2 | - |
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO | 16 | 16 | 12 | 12 | |
II. POSEBNI STRUČNI DIO | |||||
11. | Turistička geografija Hrvatske | 2 | - | - | - |
12. | Čovjek zdravlje ekologija | 2 | 2 | - | - |
13. | Prehrana i poznavanje robe | - | 1+1v | - | - |
14. | Kuharstvo | - | - | 1+1v | 1+2v |
15. | Ugostiteljsko posluživanje | - | - | - | 1+1v |
16. | Turizam i marketing | - | - | - | 1+1v |
17. | Bilinogojstvo | 1+1v | 1+1v | 1+2v | - |
18. | Stočarstvo | 1+1v | 1 | 1+1v | - |
19. | Ekološka poljoprivreda | - | - | 1+1v | - |
20. | Hortikulturno uređenje gospodarstva | - | - | - | 1+1v |
21. | Izborni i fakultativni predmeti: Ribogojstvo; Konjogojstvo; Pčelarstvo; Uzgoj južnih kultura; Ratarstvo; Kunićarstvo; Ljekovito bilje; Prerada mlijeka; Lovstvo; Vinarstvo; Gljivarstvo; Etnologija;Knjigovodstvo; Prerada i čuvanje poljoprivrednih proizvoda; Tržište; Ovčarstvo; Kozarstvo; Izrada autohtonog suvenira... | 1+1v | 1+1v | 1+1v | 1+1v |
27. | Praktična nastava | 4+3 | 4+3 | 4+4 | 3+4 |
UKUPNO STRUČNI DIO | 17 | 16 | 19 | 18 | |
Sveukupno | 33 | 32 | 31 | 30 | |
Stručna praksa | 105 | 105 | 105 | 96 |
Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Korisni linkovi
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |
Arhiva dokumenata