preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

Agroturistički tehničar

Agroturistički tehničar

  • četverogodišnje trajanje školovanja
  • kuharstvo i posluživanje
  • poljoprivreda: stočarstvo i hortikultura
  • praktična nastava

Agroturistički tehničar zapošljava se u manjim ugostiteljskim objektima koji u svom djelokrugu imaju ugostiteljsko i poljoprivredno gospodarstvo i bave se proizvodnjom hrane. U djelokrug radova spada.

  • rad na poljoprivrednim poslovima svog gospodarstva-brine se o ekološkom uzgoju voća i povrća, stoke…
  • organizacija i briga o proizvodnji kvalitetne hrane
  • organizacija, planiranje, procjena i propaganda usluga i sadržaja koji se nude
  • osmišljava prezentacije nacionalnih običaja, kulturne i povijesne baštine
  • sastavljanje jelovnika, organizacija pripreme hrane
  • briga o ekonomičnosti rada, estetskom izgledu prostora
  • rad na povezivanju, dopunjavanju i suradnji sličnih objekata
  • suradnja sa turističkim zajednicama

 

I. ZAJEDNIČKI DIO  
R.br. Nastavni predmeti Tjedni broj sati
 1.r 2.r 3.r 4.r
1. Hrvatski jezik 3 3 3 3
2. Strani jezik 1. 2 2 2 2
3. Povijest 2 2 - -
4. Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
5. Politika i gospodarstvo - - - 2
6. Etika/Vjeronauk 1 1 1 1
7. Matematika 2 2 2 2
8. Kemija 2 2 - -
9. Fizika 2 - - -
10. Računalstvo - 2 2 -
  UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO 16 16 12 12
  II. POSEBNI STRUČNI DIO        
11. Turistička geografija Hrvatske 2 - - -
12. Čovjek zdravlje ekologija 2 2 - -
13. Prehrana i poznavanje robe - 1+1v  - -
14. Kuharstvo - - 1+1v 1+2v
15. Ugostiteljsko posluživanje  - - - 1+1v 
16. Turizam i marketing  - - - 1+1v  
17. Bilinogojstvo 1+1v  1+1v  1+2v   -
18. Stočarstvo 1+1v  1 1+1v   -
19. Ekološka poljoprivreda - - 1+1v  -
20.  Hortikulturno uređenje gospodarstva - - - 1+1v 
21. Izborni i fakultativni predmeti: Ribogojstvo; Konjogojstvo; Pčelarstvo; Uzgoj južnih kultura; Ratarstvo; Kunićarstvo; Ljekovito bilje; Prerada mlijeka; Lovstvo; Vinarstvo; Gljivarstvo; Etnologija;Knjigovodstvo; Prerada i čuvanje poljoprivrednih proizvoda; Tržište; Ovčarstvo; Kozarstvo; Izrada autohtonog suvenira... 1+1v  1+1v   1+1v   1+1v 
27. Praktična nastava 4+3 4+3 4+4 3+4
  UKUPNO STRUČNI DIO 17 16 19 18
  Sveukupno 33 32 31 30
  Stručna praksa 105 105 105 96   

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju