preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Silvana Vlačić, 19. 10. 2011.

Obilježili smo Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje izložbom čak 24 vrste kruha i krušnih proizvoda.

U utorak 18. listopada u našoj je školi održano svečano obilježavanje Dana kruha- Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Toga su dana učenici 2. razreda kuhara pripremili razne vrste kruha koje su potom izložili u kabinetu ugostiteljstva. Sveukupno su izradili 24 vrste kruha, pa se tu našao kruh sa šparogama, koprivom, čvarcima, češnjakom, maslinama i maslinovim uljem, sjemenkama sezama, suncokreta, buče…Na izložbenom stolu svoje je mjesto našlo i nekoliko vrsta brašna, žitarice koje se koriste u pripremi kruha, te staro posuđe i pribor za pravljenje kruha uz plodove zemlje kao što su dunje, šipak, bundeve…Svoje poštovanje prema kruhu i plodovima zemlje iskazali smo molitvom i blagoslovom koji je uputio velečasni Jure Purkić. Darinka i Milan Družetić iz Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva EKOČERVARI održali su predavanje na temu: Ekološka proizvodnja kruha od pira. Ravnateljica Vesna Baranašić tom je prigodom predstavila publikaciju s recepturama različitih vrsta kruha Zrno po zrno… koja je nastala kao plod višegodišnjeg zajedničkog rada učenika i nastavnika naše škole. Dojmljiv i prigodan tekst o kruhu pročitala je učenica II. razreda htt Ana Srdoč. Učenički radovi na temu kruha izloženi su na panoima po hodnicima škole. Koordinatorica obilježavanja Dana kruha bila je prof. Helena Miletović.

Foto-galerija


Priloženi dokumenti:
Covjek_i_kruh.docx (12.51 KB)


VIJESTI

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Silvana Vlačić, 19. 10. 2011.

Obilježili smo Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje izložbom čak 24 vrste kruha i krušnih proizvoda.

U utorak 18. listopada u našoj je školi održano svečano obilježavanje Dana kruha- Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Toga su dana učenici 2. razreda kuhara pripremili razne vrste kruha koje su potom izložili u kabinetu ugostiteljstva. Sveukupno su izradili 24 vrste kruha, pa se tu našao kruh sa šparogama, koprivom, čvarcima, češnjakom, maslinama i maslinovim uljem, sjemenkama sezama, suncokreta, buče…Na izložbenom stolu svoje je mjesto našlo i nekoliko vrsta brašna, žitarice koje se koriste u pripremi kruha, te staro posuđe i pribor za pravljenje kruha uz plodove zemlje kao što su dunje, šipak, bundeve…Svoje poštovanje prema kruhu i plodovima zemlje iskazali smo molitvom i blagoslovom koji je uputio velečasni Jure Purkić. Darinka i Milan Družetić iz Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva EKOČERVARI održali su predavanje na temu: Ekološka proizvodnja kruha od pira. Ravnateljica Vesna Baranašić tom je prigodom predstavila publikaciju s recepturama različitih vrsta kruha Zrno po zrno… koja je nastala kao plod višegodišnjeg zajedničkog rada učenika i nastavnika naše škole. Dojmljiv i prigodan tekst o kruhu pročitala je učenica II. razreda htt Ana Srdoč. Učenički radovi na temu kruha izloženi su na panoima po hodnicima škole. Koordinatorica obilježavanja Dana kruha bila je prof. Helena Miletović.

Foto-galerija


Priloženi dokumenti:
Covjek_i_kruh.docx (12.51 KB)


Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju