Kulinarski troboj „Vegetarijanska Istra“ u restoranu „Riva“ u Plominu
Autor: Katarina Brajdić, 1. 6. 2011.
U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože.
U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože. Natjecatelji su svoje vegetarijanske kulinarske kreacije ponudili strogom žiriju sastavljenom od poznatih kuhara i novinara čije je uže područje interesa gastronomija, te za tu prigodu okupljenu i dobro rapoloženu publiku. Ono što se moglo kušati te večeri više je nego ugodno je iznednadilo sve okupljene. Raznolikost i bogatstvo samoniklog bilja bilo je nadahnjujuće za sve natjecatelje. Naši su učenici priredili dva jela: šen (ječam) s koromačom i škalonjom (ljutikom), te toplo-hladni desert koji se sastojao od pjenice od skute i raviola punjenih skutom i šparogama prelivenih smokvama kuhanim u žutom muškatu.
Pobijedila je ekipa domaćina. Drugo je mjesto osvojio kuharski dvojac restorana „Dvi murve“, dok su učenici bili ravnopravni konkurenti svojim starijim i iskusnijim kolegama, te samo s jednim bodom razlike iza drugoplasiranih osvojili treće mjesto. Večer će biti zapamćena po ugodnom druženju i dobrom raspoloženju, kako u sali, tako i u kuhinji među natjecateljima.
Kulinarski troboj „Vegetarijanska Istra“ u restoranu „Riva“ u Plominu
Autor: Katarina Brajdić, 1. 6. 2011.
U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože.
U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože. Natjecatelji su svoje vegetarijanske kulinarske kreacije ponudili strogom žiriju sastavljenom od poznatih kuhara i novinara čije je uže područje interesa gastronomija, te za tu prigodu okupljenu i dobro rapoloženu publiku. Ono što se moglo kušati te večeri više je nego ugodno je iznednadilo sve okupljene. Raznolikost i bogatstvo samoniklog bilja bilo je nadahnjujuće za sve natjecatelje. Naši su učenici priredili dva jela: šen (ječam) s koromačom i škalonjom (ljutikom), te toplo-hladni desert koji se sastojao od pjenice od skute i raviola punjenih skutom i šparogama prelivenih smokvama kuhanim u žutom muškatu.
Pobijedila je ekipa domaćina. Drugo je mjesto osvojio kuharski dvojac restorana „Dvi murve“, dok su učenici bili ravnopravni konkurenti svojim starijim i iskusnijim kolegama, te samo s jednim bodom razlike iza drugoplasiranih osvojili treće mjesto. Večer će biti zapamćena po ugodnom druženju i dobrom raspoloženju, kako u sali, tako i u kuhinji među natjecateljima.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |