preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Kulinarski troboj „Vegetarijanska Istra“ u restoranu „Riva“ u Plominu

Autor: Katarina Brajdić, 1. 6. 2011.

U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože.

U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože. Natjecatelji su svoje vegetarijanske kulinarske kreacije ponudili strogom žiriju sastavljenom od poznatih kuhara i novinara čije je uže područje interesa gastronomija, te za tu prigodu okupljenu i dobro rapoloženu publiku. Ono što se moglo kušati te večeri više je nego ugodno je iznednadilo sve okupljene. Raznolikost i bogatstvo samoniklog bilja bilo je nadahnjujuće za sve natjecatelje. Naši su učenici priredili dva jela: šen (ječam) s koromačom i škalonjom (ljutikom), te toplo-hladni desert koji se sastojao od pjenice od skute i raviola punjenih skutom i šparogama prelivenih smokvama kuhanim u žutom muškatu.

Pobijedila je ekipa domaćina. Drugo je mjesto osvojio kuharski dvojac restorana „Dvi murve“, dok su učenici bili ravnopravni konkurenti svojim starijim i iskusnijim kolegama, te samo s jednim bodom razlike iza drugoplasiranih osvojili treće mjesto. Večer će biti zapamćena po ugodnom druženju i dobrom raspoloženju, kako u sali, tako i u kuhinji među natjecateljima.




VIJESTI

Kulinarski troboj „Vegetarijanska Istra“ u restoranu „Riva“ u Plominu

Autor: Katarina Brajdić, 1. 6. 2011.

U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože.

U organizaciji Turističke zajednice Kršan, po zamisli i nadahnutom vođenju književnika i publicista, te poznavatelja dobre hrane Drage Orlića, u restoranu „Riva“, na samoj obali Plominskoga zaljeva, u utorak, 31. svibnja održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Vegetarijanska Istra“, natjecanje u kojemu su svoje snage odmjerile tri dvočlane kuharske ekipe: ekipa domaćina, restorana „Riva“, ekipa restorana „Dvi murve“ iz Vranići i te učenički dvojac Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sastavljen od učenika prvog razreda kuhara Ivana Pinčana i Valentina Jermana, te njihova mentora, stručnog učitelja kuahrstva Željana Pelože. Natjecatelji su svoje vegetarijanske kulinarske kreacije ponudili strogom žiriju sastavljenom od poznatih kuhara i novinara čije je uže područje interesa gastronomija, te za tu prigodu okupljenu i dobro rapoloženu publiku. Ono što se moglo kušati te večeri više je nego ugodno je iznednadilo sve okupljene. Raznolikost i bogatstvo samoniklog bilja bilo je nadahnjujuće za sve natjecatelje. Naši su učenici priredili dva jela: šen (ječam) s koromačom i škalonjom (ljutikom), te toplo-hladni desert koji se sastojao od pjenice od skute i raviola punjenih skutom i šparogama prelivenih smokvama kuhanim u žutom muškatu.

Pobijedila je ekipa domaćina. Drugo je mjesto osvojio kuharski dvojac restorana „Dvi murve“, dok su učenici bili ravnopravni konkurenti svojim starijim i iskusnijim kolegama, te samo s jednim bodom razlike iza drugoplasiranih osvojili treće mjesto. Večer će biti zapamćena po ugodnom druženju i dobrom raspoloženju, kako u sali, tako i u kuhinji među natjecateljima.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju