preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Piatto verde 2011.

Autor: Katarina Brajdić, 30. 3. 2011.

Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“.

Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“. Ovo natjecanje održava se već devetnaest godina, a TUŠ A. Štifanića iz Poreča sudjeluje već šestu godinu zaredom. Domaćin natjecanja bio je Instituto alberghiero Riolo Terme, a tema ovogodišnjeg natjecanja bile su vještičje trave koje su natjecatelji trebali koristiti u pripravi jela. Učenica trećeg razreda kuhara Stephanie Markovićpripremala je jelo pod nazivom „vještičji jastuk“, odnosno biftek punjen trakicama slanine, orasima, maslacem i listovima svježeg bosiljka, a kao prilog pripremila je palačinku od buče punjenu špinatom pirjanim na maslacu i češnjaku. Učenicu je za natjecanje pripremao stručni učitelj kuharstva Stanislav Poropat, a u pratnji je bio i stručni učitelj kuharstva Željan Peloža.

Učenica i profesori vratili su se iz Italije  puni pozitivnih dojmova i novih spoznaja, a posebno ističu kako je organizacija natjecanja bila besprijekorna.

 

 


                      




VIJESTI

Piatto verde 2011.

Autor: Katarina Brajdić, 30. 3. 2011.

Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“.

Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“. Ovo natjecanje održava se već devetnaest godina, a TUŠ A. Štifanića iz Poreča sudjeluje već šestu godinu zaredom. Domaćin natjecanja bio je Instituto alberghiero Riolo Terme, a tema ovogodišnjeg natjecanja bile su vještičje trave koje su natjecatelji trebali koristiti u pripravi jela. Učenica trećeg razreda kuhara Stephanie Markovićpripremala je jelo pod nazivom „vještičji jastuk“, odnosno biftek punjen trakicama slanine, orasima, maslacem i listovima svježeg bosiljka, a kao prilog pripremila je palačinku od buče punjenu špinatom pirjanim na maslacu i češnjaku. Učenicu je za natjecanje pripremao stručni učitelj kuharstva Stanislav Poropat, a u pratnji je bio i stručni učitelj kuharstva Željan Peloža.

Učenica i profesori vratili su se iz Italije  puni pozitivnih dojmova i novih spoznaja, a posebno ističu kako je organizacija natjecanja bila besprijekorna.

 

 


                      




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju