Vijesti
Piatto verde 2011.
Autor: Katarina Brajdić, 30. 3. 2011.
Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“.
Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“. Ovo natjecanje održava se već devetnaest godina, a TUŠ A. Štifanića iz Poreča sudjeluje već šestu godinu zaredom. Domaćin natjecanja bio je Instituto alberghiero Riolo Terme, a tema ovogodišnjeg natjecanja bile su vještičje trave koje su natjecatelji trebali koristiti u pripravi jela. Učenica trećeg razreda kuhara Stephanie Markovićpripremala je jelo pod nazivom „vještičji jastuk“, odnosno biftek punjen trakicama slanine, orasima, maslacem i listovima svježeg bosiljka, a kao prilog pripremila je palačinku od buče punjenu špinatom pirjanim na maslacu i češnjaku. Učenicu je za natjecanje pripremao stručni učitelj kuharstva Stanislav Poropat, a u pratnji je bio i stručni učitelj kuharstva Željan Peloža.
Učenica i profesori vratili su se iz Italije puni pozitivnih dojmova i novih spoznaja, a posebno ističu kako je organizacija natjecanja bila besprijekorna.
VIJESTI
Piatto verde 2011.
Autor: Katarina Brajdić, 30. 3. 2011.
Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“.
Od 23. do 26. ožujka u talijanskom mjestu Riolo Terme u blizini Ravene održano je tematsko kuharsko natjecanje pod nazivom „Piatto verde“. Ovo natjecanje održava se već devetnaest godina, a TUŠ A. Štifanića iz Poreča sudjeluje već šestu godinu zaredom. Domaćin natjecanja bio je Instituto alberghiero Riolo Terme, a tema ovogodišnjeg natjecanja bile su vještičje trave koje su natjecatelji trebali koristiti u pripravi jela. Učenica trećeg razreda kuhara Stephanie Markovićpripremala je jelo pod nazivom „vještičji jastuk“, odnosno biftek punjen trakicama slanine, orasima, maslacem i listovima svježeg bosiljka, a kao prilog pripremila je palačinku od buče punjenu špinatom pirjanim na maslacu i češnjaku. Učenicu je za natjecanje pripremao stručni učitelj kuharstva Stanislav Poropat, a u pratnji je bio i stručni učitelj kuharstva Željan Peloža.
Učenica i profesori vratili su se iz Italije puni pozitivnih dojmova i novih spoznaja, a posebno ističu kako je organizacija natjecanja bila besprijekorna.
Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Korisni linkovi
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |
Arhiva dokumenata