preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

ISAP 2010

Autor: Katarina Brajdić, 22. 10. 2010.

 

Tinjan je općina bogate kulturne baštine, poznata po pršutanama koje proizvode vrhunsku gastro deliciju – istarski pršut, a u suradnji s Udrugom pršutara Istarske županije svake godine organizira ISAP – Internacionalni sajam pršuta.

Na trodnevnom Internacionalnom sajmu pršuta koji će se ovog vikenda održati u Tinjanu predstavit će se 29 pršutara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Španjolske i Mađarske, a očekuje se da će sajam obići oko 25 tisuća posjetitelja.


Pršute je  tijekom četvrtka i petka, 21. i 22. listopada  u prostorima Turističko-ugostiteljske škole A. Štifanića u Poreču  ocjenjivala međunarodna ocjenjivačka komisija u  sljedećem sastavu: predsjednik komisije Gian Paolo Braceschi, članovi Davor Šišović, Franko Milotić, Ivica Kos, Ana Kaić, Ante Madir, Nada Vahčić, Andrija Nakić, Gordan Šubara, Željan Peloža, Edita Volar Pantić, Ivona Babić, Blanka Sinčić Pulić, Štavar Eduard, Mladenka Malenica Staver, Ugo Toić i Srđan Lisac. Asistentica komisije bila je Novella Bagna, tajnik Alfredo Jedrejčić, rezač Feručo Smoković, a promatrač Milan Buršić.

 Nagrade  će komisija  dodijeliti  u tri kategorije: istarski pršut, dimljeni s kožom i nedimljeni s kožom, a ocjenjivanje pršuta vrši se prema Pravilniku ISAP 2010.

U svojstvu domaćina, učenici Škole  iz usmjerenja kuhar pripremili su pod vodstvom stručnog učitelja kuharstva Stanislava Poropata ručak za članove Komisije koje su  posluživali također učenici Škole iz  IV.HTT i IV. THK razreda.

Fotogragfije možete pogledati ovdje.

 




VIJESTI

ISAP 2010

Autor: Katarina Brajdić, 22. 10. 2010.

 

Tinjan je općina bogate kulturne baštine, poznata po pršutanama koje proizvode vrhunsku gastro deliciju – istarski pršut, a u suradnji s Udrugom pršutara Istarske županije svake godine organizira ISAP – Internacionalni sajam pršuta.

Na trodnevnom Internacionalnom sajmu pršuta koji će se ovog vikenda održati u Tinjanu predstavit će se 29 pršutara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Španjolske i Mađarske, a očekuje se da će sajam obići oko 25 tisuća posjetitelja.


Pršute je  tijekom četvrtka i petka, 21. i 22. listopada  u prostorima Turističko-ugostiteljske škole A. Štifanića u Poreču  ocjenjivala međunarodna ocjenjivačka komisija u  sljedećem sastavu: predsjednik komisije Gian Paolo Braceschi, članovi Davor Šišović, Franko Milotić, Ivica Kos, Ana Kaić, Ante Madir, Nada Vahčić, Andrija Nakić, Gordan Šubara, Željan Peloža, Edita Volar Pantić, Ivona Babić, Blanka Sinčić Pulić, Štavar Eduard, Mladenka Malenica Staver, Ugo Toić i Srđan Lisac. Asistentica komisije bila je Novella Bagna, tajnik Alfredo Jedrejčić, rezač Feručo Smoković, a promatrač Milan Buršić.

 Nagrade  će komisija  dodijeliti  u tri kategorije: istarski pršut, dimljeni s kožom i nedimljeni s kožom, a ocjenjivanje pršuta vrši se prema Pravilniku ISAP 2010.

U svojstvu domaćina, učenici Škole  iz usmjerenja kuhar pripremili su pod vodstvom stručnog učitelja kuharstva Stanislava Poropata ručak za članove Komisije koje su  posluživali također učenici Škole iz  IV.HTT i IV. THK razreda.

Fotogragfije možete pogledati ovdje.

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju