preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Izabran službeni koktel Giostre

Autor: Katarina Brajdić, 9. 9. 2009.

 

Četveročlani žiri u čijem sastavu su bili i naši profesori Anita Pranjić i Feručio Smoković,imao je pune ruke posla jer je natjecanje za titulu službenog pića Giostre imalo strogo određena pravila. Svaki je natjecatelj za pripremu imao na raspolaganju sedam minuta, mogli su se natjecati u free style-u ili klasičnom stilu, a mješavina se morala sastojati od amara Cynar kao temelja i još najviše četiri bezalkoholna ili alkoholna napitka. Glavna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je artičoka, te je jedna od propozicija određivala amaro Cynar kao sastojak u svim mješavinama. Ovaj odabir nije slučajan, jer je prema povijesnim podacima u 18. stoljeću iza porečke crkve Gospe od anđela postojala tzv. articiochera, uzgajalište ovog ukusnog povrća tada posebno popularnog među plemstvom. Koktel "Decumanus", kreacija Zorana Kličkovića iz porečkog Saint & Sinner bara, proglašen je najboljim. Osim Kličkovića u konkurenciji su se našli još i barmeni Tomaš Hrouda iz Genaral loungea s koktelom "Bitter Sweet 1", Ivan Marić iz Caffea del mar hotela Palazzo s istoimenim koktelom, te Đorđe Stokić iz Tequilla beach bara s koktelom "Parenzano". Ugostiteljski objekti u kojima možete kušati ovaj koktel za vrijeme trajanja festivala imati pravo istaknuti povelju, zastavicu i naljepnicu, svojevrsnu licencu za služenje Giostra koktela.
 
 
 
 
  
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 




VIJESTI

Izabran službeni koktel Giostre

Autor: Katarina Brajdić, 9. 9. 2009.

 

Četveročlani žiri u čijem sastavu su bili i naši profesori Anita Pranjić i Feručio Smoković,imao je pune ruke posla jer je natjecanje za titulu službenog pića Giostre imalo strogo određena pravila. Svaki je natjecatelj za pripremu imao na raspolaganju sedam minuta, mogli su se natjecati u free style-u ili klasičnom stilu, a mješavina se morala sastojati od amara Cynar kao temelja i još najviše četiri bezalkoholna ili alkoholna napitka. Glavna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je artičoka, te je jedna od propozicija određivala amaro Cynar kao sastojak u svim mješavinama. Ovaj odabir nije slučajan, jer je prema povijesnim podacima u 18. stoljeću iza porečke crkve Gospe od anđela postojala tzv. articiochera, uzgajalište ovog ukusnog povrća tada posebno popularnog među plemstvom. Koktel "Decumanus", kreacija Zorana Kličkovića iz porečkog Saint & Sinner bara, proglašen je najboljim. Osim Kličkovića u konkurenciji su se našli još i barmeni Tomaš Hrouda iz Genaral loungea s koktelom "Bitter Sweet 1", Ivan Marić iz Caffea del mar hotela Palazzo s istoimenim koktelom, te Đorđe Stokić iz Tequilla beach bara s koktelom "Parenzano". Ugostiteljski objekti u kojima možete kušati ovaj koktel za vrijeme trajanja festivala imati pravo istaknuti povelju, zastavicu i naljepnicu, svojevrsnu licencu za služenje Giostra koktela.
 
 
 
 
  
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju