preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Aktivnosti u školskom vrtu

Autor: Silvana Vlačić, 26. 10. 2018.

U sklopu učeničke zadruge Brnistra provodi se aktivnost vezana za začinsko bilje. Današnji prekrasan listopadski dan iskoristili smo i u našem malom školskom vrtu obavili pripremne radove za sadnju novog začinskog bilja te okopali već postojeće začinske biljke.

Začinsko bilje je vrlo zahvalno za uzgoj, ne treba veliki prostor za rast te se može uzgojiti na malom prostoru uz vrlo malo njege i pažnje. Treba ga povremeno okopati, zaliti i to je to. Začine ćemo koristiti za potrebe vježbi iz kuharstva. U vrtu su posađeni: lovor, ružmarin, kadulja, lavanda, razne vrste mente, erbalisa, a još ćemo ga obogatiti i majčinom dušicom, koromačem, origanom, bosiljkom i mažuranom. Najveći problem s našim malim vrtom je što mjesto nije dovoljno sunčano jer ga okružuju velika stabla. Začinsko bilje ne obogaćuje samo jelo privlačnom aromom, nego je i ljekovito, a dobro utječe i na probavni sustav.

Ciljevi ove aktivnosti su naučiti :

- učenike osnovnim tehnikama pripreme zemlje, sađenjem i održavanjem začinskog bilja

- kako uzgojene biljke iskoristiti u pripremi jela

- poticati samoinicijativu kod učenika

- potaknuti učenike za samostalnu vlastitu proizvodnju

- poticati kreativnost i samostalnost

Dalji plan nam je osmisliti ambalažu, pakirati osušeno bilje i dobiti finalni proizvod.

 

Helena Miletović, prof.




VIJESTI

Aktivnosti u školskom vrtu

Autor: Silvana Vlačić, 26. 10. 2018.

U sklopu učeničke zadruge Brnistra provodi se aktivnost vezana za začinsko bilje. Današnji prekrasan listopadski dan iskoristili smo i u našem malom školskom vrtu obavili pripremne radove za sadnju novog začinskog bilja te okopali već postojeće začinske biljke.

Začinsko bilje je vrlo zahvalno za uzgoj, ne treba veliki prostor za rast te se može uzgojiti na malom prostoru uz vrlo malo njege i pažnje. Treba ga povremeno okopati, zaliti i to je to. Začine ćemo koristiti za potrebe vježbi iz kuharstva. U vrtu su posađeni: lovor, ružmarin, kadulja, lavanda, razne vrste mente, erbalisa, a još ćemo ga obogatiti i majčinom dušicom, koromačem, origanom, bosiljkom i mažuranom. Najveći problem s našim malim vrtom je što mjesto nije dovoljno sunčano jer ga okružuju velika stabla. Začinsko bilje ne obogaćuje samo jelo privlačnom aromom, nego je i ljekovito, a dobro utječe i na probavni sustav.

Ciljevi ove aktivnosti su naučiti :

- učenike osnovnim tehnikama pripreme zemlje, sađenjem i održavanjem začinskog bilja

- kako uzgojene biljke iskoristiti u pripremi jela

- poticati samoinicijativu kod učenika

- potaknuti učenike za samostalnu vlastitu proizvodnju

- poticati kreativnost i samostalnost

Dalji plan nam je osmisliti ambalažu, pakirati osušeno bilje i dobiti finalni proizvod.

 

Helena Miletović, prof.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju