preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

DON: radionice izrade mješavine začina i bezglutenske prehrane

Autor: Silvana Vlačić, 24. 4. 2017.

Za Dane otvorene nastave učenici prvog razreda kuhara i slastičara i učenici drugog razreda kuhara imali su radionicu Izrada mješavine začina i njihova prezentacija. Radionicu su osmislile i provele nastavnice Vera Grizelj i Helena Miletović. 

Učenici i nastavnice su prethodno pripremili različito začinsko bilje i pribor, tako da su učenici mogli osmisliti i izraditi najmanje 3 začinske mješavine i pronaći najbolji način kako ih prezentirati. Trebali su zamisliti da imaju mali obiteljski obrt koji uzgaja začinsko bilje i da žele unaprijediti svoje poslovanje i što bolje prodati proizvod. Podijelili su se u grupe, izabrali vođu i pomoćnika i bacili se na posao. Zadatak je bio i osmisliti logo i naziv tvrtke, dati naziv mješavini, opisati sastav i namjenu, osmisliti dizajn pakiranja i što uvjerljivije predstaviti svoj proizvod i objasniti kako bi ga najbolje prodali potencijalnim kupcima. Na kraju radionice žiri u kojemu su bile nastavnice i po jedan učenik iz svake grupe ocijenili su rad grupe: kreativnost, komunikaciju i suradnju unutar grupe, izgled ambalaže, dizajn loga i prezentaciju proizvoda.

Helena Miletović, prof.

Bezglutenska prehrana i važnost u turizmu

Učenici prvog thk razreda su u utorak, 11. travnja 2017. za Dane otvorene nastave imali radionicu  Bezglutenska prehrana i važnost u turizmu. Moderatori radionice su bili nastavnici Helena Miletović i Edi Herak, a gost predavač bila je gospođa Anamaria Laslo, vlasnica tvrtke Abeona koja se bavi radionicama kuhanja bez glutena, edukacijom ugostitelja o bezglutenskoj prehrani, izletničkim turama za turiste s degustacijom bezglutenskih obroka i slično. Nakon zanimljivog predavanja o celijakiji (bolest nepodnošenja glutena iz pšeničnog brašna) o svom poslu koji se bazira na spoju turizma i bezglutenske prehrane, učenici su imali priliku sami umijesiti palačinke od bezglutenskog brašna, ispeći ih i na kraju sve palačinke u slast pojesti. Taj dio radionice im je bio najljepši.

Helena Miletović, prof.




VIJESTI

DON: radionice izrade mješavine začina i bezglutenske prehrane

Autor: Silvana Vlačić, 24. 4. 2017.

Za Dane otvorene nastave učenici prvog razreda kuhara i slastičara i učenici drugog razreda kuhara imali su radionicu Izrada mješavine začina i njihova prezentacija. Radionicu su osmislile i provele nastavnice Vera Grizelj i Helena Miletović. 

Učenici i nastavnice su prethodno pripremili različito začinsko bilje i pribor, tako da su učenici mogli osmisliti i izraditi najmanje 3 začinske mješavine i pronaći najbolji način kako ih prezentirati. Trebali su zamisliti da imaju mali obiteljski obrt koji uzgaja začinsko bilje i da žele unaprijediti svoje poslovanje i što bolje prodati proizvod. Podijelili su se u grupe, izabrali vođu i pomoćnika i bacili se na posao. Zadatak je bio i osmisliti logo i naziv tvrtke, dati naziv mješavini, opisati sastav i namjenu, osmisliti dizajn pakiranja i što uvjerljivije predstaviti svoj proizvod i objasniti kako bi ga najbolje prodali potencijalnim kupcima. Na kraju radionice žiri u kojemu su bile nastavnice i po jedan učenik iz svake grupe ocijenili su rad grupe: kreativnost, komunikaciju i suradnju unutar grupe, izgled ambalaže, dizajn loga i prezentaciju proizvoda.

Helena Miletović, prof.

Bezglutenska prehrana i važnost u turizmu

Učenici prvog thk razreda su u utorak, 11. travnja 2017. za Dane otvorene nastave imali radionicu  Bezglutenska prehrana i važnost u turizmu. Moderatori radionice su bili nastavnici Helena Miletović i Edi Herak, a gost predavač bila je gospođa Anamaria Laslo, vlasnica tvrtke Abeona koja se bavi radionicama kuhanja bez glutena, edukacijom ugostitelja o bezglutenskoj prehrani, izletničkim turama za turiste s degustacijom bezglutenskih obroka i slično. Nakon zanimljivog predavanja o celijakiji (bolest nepodnošenja glutena iz pšeničnog brašna) o svom poslu koji se bazira na spoju turizma i bezglutenske prehrane, učenici su imali priliku sami umijesiti palačinke od bezglutenskog brašna, ispeći ih i na kraju sve palačinke u slast pojesti. Taj dio radionice im je bio najljepši.

Helena Miletović, prof.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju