preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Poziv na carsku gozbu- svečana večera

Autor: Silvana Vlačić, 11. 4. 2017.

Nakon odrađenih istraživanja našega projekta iz perioda Habsburške Monarhije posjetili smo Trst, Nacionalni park Brijune, Mornaričku knjižnicu u Puli, Državni arhiv u Pazinu i Muzej turizma u Opatiji.

Dana 29. 3. pripremili smo svečani obrok kao završnicu ovoga projekta u duhu onoga vremena. U pripremi obroka sudjelovali su učenici naše škole. Uzvanici svečanog obroka bili su učenici 3. htt-a, a večera se odvijala u prostoriji za posluživanje u kojoj je bio svečano postavljen stol za kojim su sjedili uzvanici odjeveni u skladu s razdobljem koje su predstavljali. Uzvanike su posluživali učenici 3. thk, a ukusna jela pripremili su učenici 3. kuhara. Meni od 5 sljedova sastojao se od hladnog predjela jetrene paštete, juhe, toplog predjela goveđeg gulaša s domaćim speclima, glavnog jela pečene svinjetine s blitvom na maslinovom ulju i domaćim knedlama, a za kraj je bio desert štrudla od jabuka. Svečani događaj popratili su mediji, a cjelokupan projekt bit će prikazan filmom koji ćemo predstaviti učenicima naše škole.

 

Ana Matković i Stela Triskoli, 3. htt




VIJESTI

Poziv na carsku gozbu- svečana večera

Autor: Silvana Vlačić, 11. 4. 2017.

Nakon odrađenih istraživanja našega projekta iz perioda Habsburške Monarhije posjetili smo Trst, Nacionalni park Brijune, Mornaričku knjižnicu u Puli, Državni arhiv u Pazinu i Muzej turizma u Opatiji.

Dana 29. 3. pripremili smo svečani obrok kao završnicu ovoga projekta u duhu onoga vremena. U pripremi obroka sudjelovali su učenici naše škole. Uzvanici svečanog obroka bili su učenici 3. htt-a, a večera se odvijala u prostoriji za posluživanje u kojoj je bio svečano postavljen stol za kojim su sjedili uzvanici odjeveni u skladu s razdobljem koje su predstavljali. Uzvanike su posluživali učenici 3. thk, a ukusna jela pripremili su učenici 3. kuhara. Meni od 5 sljedova sastojao se od hladnog predjela jetrene paštete, juhe, toplog predjela goveđeg gulaša s domaćim speclima, glavnog jela pečene svinjetine s blitvom na maslinovom ulju i domaćim knedlama, a za kraj je bio desert štrudla od jabuka. Svečani događaj popratili su mediji, a cjelokupan projekt bit će prikazan filmom koji ćemo predstaviti učenicima naše škole.

 

Ana Matković i Stela Triskoli, 3. htt




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju