preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

4.b u gostima

Autor: Katarina Brajdić, 29. 5. 2009.

Danas je bilo živo i veselo u našem školskom kuharskom praktikumu. U goste su nam došli, već treću godinu zaredom, učenici 4.b razreda Osnovne škole Poreč s učiteljicom Renatom Maltar, koja je  autorica ciklus-projekta „Povratak u prošlost znanja i igara“.  S našim profesorom Stanislavom Poropatom učenici su   pripremali  pljukance sa suhim mesom i salsom od rajčice i salatu s vinegret umakom.

 

Danas je bilo živo i veselo u našem školskom kuharskom praktikumu. U goste su nam došli, već treću godinu zaredom, učenici 4.b razreda Osnovne škole Poreč s učiteljicom Renatom Maltar, koja je  autorica ciklus-projekta „Povratak u prošlost znanja i igara“.  S našim profesorom Stanislavom Poropatom učenici su   pripremali  pljukance sa suhim mesom i salsom od rajčice i salatu s vinegret umakom. Dio je to 3. i završne faze spomenutog projekta.
 Projekt se, kako nam je rekla učiteljica Maltar, odvijao u tri faze prema uzrastu djece: 1. faza je antika i o njoj se učilo u 2. razredu, 2. faza je srednji vijek i o tome su učenici učili u 3. razredu, a 3. faza za svoju temu ima novi vijek.   Napomenula je da se učenje o razdobljima provlači se kroz sve nastavne predmete ovih učenika te da na ovaj način djeca stječu široku spoznaju o dobu o kojem uče: od odjeće, koju su i sami izrađivali i nosili, vrsta biljaka koje su pokušali uzgojiti, svakodnevnog života, povijesti pa sve do hrane koju su ljudi tada jeli.
U novom vijeku naglasak je stavljen na tradiciju Istre. Tako su djeca upoznala tradicionalne istarske igre, okušala se u eko uzgoju biljaka, naučila nešto o autohtonim istarskim biljnim i životinjskim vrstama, a danas su naučila i spravljati jedno tradicionalno jelo porečkoga kraja.

 




VIJESTI

4.b u gostima

Autor: Katarina Brajdić, 29. 5. 2009.

Danas je bilo živo i veselo u našem školskom kuharskom praktikumu. U goste su nam došli, već treću godinu zaredom, učenici 4.b razreda Osnovne škole Poreč s učiteljicom Renatom Maltar, koja je  autorica ciklus-projekta „Povratak u prošlost znanja i igara“.  S našim profesorom Stanislavom Poropatom učenici su   pripremali  pljukance sa suhim mesom i salsom od rajčice i salatu s vinegret umakom.

 

Danas je bilo živo i veselo u našem školskom kuharskom praktikumu. U goste su nam došli, već treću godinu zaredom, učenici 4.b razreda Osnovne škole Poreč s učiteljicom Renatom Maltar, koja je  autorica ciklus-projekta „Povratak u prošlost znanja i igara“.  S našim profesorom Stanislavom Poropatom učenici su   pripremali  pljukance sa suhim mesom i salsom od rajčice i salatu s vinegret umakom. Dio je to 3. i završne faze spomenutog projekta.
 Projekt se, kako nam je rekla učiteljica Maltar, odvijao u tri faze prema uzrastu djece: 1. faza je antika i o njoj se učilo u 2. razredu, 2. faza je srednji vijek i o tome su učenici učili u 3. razredu, a 3. faza za svoju temu ima novi vijek.   Napomenula je da se učenje o razdobljima provlači se kroz sve nastavne predmete ovih učenika te da na ovaj način djeca stječu široku spoznaju o dobu o kojem uče: od odjeće, koju su i sami izrađivali i nosili, vrsta biljaka koje su pokušali uzgojiti, svakodnevnog života, povijesti pa sve do hrane koju su ljudi tada jeli.
U novom vijeku naglasak je stavljen na tradiciju Istre. Tako su djeca upoznala tradicionalne istarske igre, okušala se u eko uzgoju biljaka, naučila nešto o autohtonim istarskim biljnim i životinjskim vrstama, a danas su naučila i spravljati jedno tradicionalno jelo porečkoga kraja.

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju