preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Sudjelovanje naše škole na Danima kruha 2016.

Autor: Silvana Vlačić, 24. 10. 2016.

Dana 8. i 9. listopada 2016. sudjelovali smo na svehrvatskoj smotri Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje, koju organizira Udruga Lijepa Naša.

Na smotri u Stubičkim Toplicama okupilo se pedesetak međunarodnih eko škola (osnovnih, srednjih i dječjih vrtića) iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Vojvodine i Mađarske. Smotra se održala u Hotelu „Matija Gubec“ pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, a njezin je cilj bio kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Kreativni i slasni krušni proizvodi, starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje te lokalne slastice pojedinih regija služe očuvanju naših običaja kao djela nacionalne kulturne baštine. Osim ekološke i kulturološke dimenzije, ovom izložbom kruha iskazuje se i duhovna dimenzija projekta. Osim nedjeljne smotre koja se sastojala od uređenja i razgledavanja izložbenih štandova, kulturno-umjetničkog programa te svečane Svete mise, subotnje smo popodne proveli u ugodnoj i edukativnoj šetnji povijesno-poučnom stazom Kamenjak, koja se nalazi podno sjevernih obronaka Medvednice u Stubičkim Toplicama te obiluje biljnim i životinjskim vrstama. U projektu su sudjelovali učenici Branko Banko, 2. r. konobara koji je prisutne sudionike i goste uveseljavao zvucima harmonike te Ivana Veber, 2. r. slastičara koja je sudjelovala u izradi domaćih kolača i krušnih proizvoda. Učenike su vodile nastavnice Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva i Daria Škrinjar, koordinatorica eko škole.  

Daria Škrinjar, prof.

 




VIJESTI

Sudjelovanje naše škole na Danima kruha 2016.

Autor: Silvana Vlačić, 24. 10. 2016.

Dana 8. i 9. listopada 2016. sudjelovali smo na svehrvatskoj smotri Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje, koju organizira Udruga Lijepa Naša.

Na smotri u Stubičkim Toplicama okupilo se pedesetak međunarodnih eko škola (osnovnih, srednjih i dječjih vrtića) iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Vojvodine i Mađarske. Smotra se održala u Hotelu „Matija Gubec“ pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, a njezin je cilj bio kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Kreativni i slasni krušni proizvodi, starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje te lokalne slastice pojedinih regija služe očuvanju naših običaja kao djela nacionalne kulturne baštine. Osim ekološke i kulturološke dimenzije, ovom izložbom kruha iskazuje se i duhovna dimenzija projekta. Osim nedjeljne smotre koja se sastojala od uređenja i razgledavanja izložbenih štandova, kulturno-umjetničkog programa te svečane Svete mise, subotnje smo popodne proveli u ugodnoj i edukativnoj šetnji povijesno-poučnom stazom Kamenjak, koja se nalazi podno sjevernih obronaka Medvednice u Stubičkim Toplicama te obiluje biljnim i životinjskim vrstama. U projektu su sudjelovali učenici Branko Banko, 2. r. konobara koji je prisutne sudionike i goste uveseljavao zvucima harmonike te Ivana Veber, 2. r. slastičara koja je sudjelovala u izradi domaćih kolača i krušnih proizvoda. Učenike su vodile nastavnice Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva i Daria Škrinjar, koordinatorica eko škole.  

Daria Škrinjar, prof.

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju