Vijesti
Doprinos učenika proljetnim manifestacijama u Poreču
Autor: Administrator , 20. 4. 2009.
Unatoč proljetnom odmoru, dio učenika bio je veoma aktivan i uspješan u predstavljanju Škole na manifestacijama koje su u proteklih desetak dana organizirane u Poreču.
Doprinos učenika proljetnim manifestacijama u Poreču
Unatoč proljetnom odmoru, dio učenika bio je veoma aktivan i uspješan u predstavljanju Škole na manifestacijama koje su u proteklih desetak dana organizirane u Poreču.
Po prvi put je u našem gradu organizirana javna proslava Uskrsa. Nositelji organizacije bili su Turistička zajednica Grada i udruga „Bioistra“ s kojom Škola ima višegodišnju uspješnu suradnju. Slavlje se odvijalo na Trgu slobode, a učenice programa slastičar Tanja Jurcan, Samanta Mešinović i Petra Velenik na Veliki su petak prezentirale izradu dekoracija za slastice od marcipana.
U petak i subotu, 17. i 18. travnja u sportskoj dvorani „Žatika“ održan je 2. Cvjetni vikend u Poreču. Učenici i nastavnici ugostiteljske struke i ovaj su se put uključili u organizaciju Sajma. Iste vrijedne učenice programa za zanimanje slastičar izrađivale su ukrase od marcipana. Njima su se pridružile Anamarija Koščak i Sabrina Lesinger. Uz njih je bila stručna učiteljica slastičarstva Dragica Rimac.
Učenici drugog razreda THK Renato Šćulac i Monika Kanalaš, te trećeg razreda kuhara Gabriele Pozzecco i Alen Musić predstavili su iznimno atraktivnu vještinu izrade cvjetnih dekoracija od voća i povrća. Za to su ih pripremili stručni učitelji kuharstva Stanislav Poropat i Željen Peloža.
Ana Tadić je za posjetitelje sajma pripremala osvježavajuće koktele, a u tome joj je pomogao stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja Feručio Smoković. Njezino je umijeće, među ostalima, pohvalio i župan Istarske županije Ivan Jakovčić.
Tina Brajković i Martina Dorčić postavile su svečani stol za 6 osoba i time su se natjecale u konkurenciji s profesionalnim ugostiteljima. U aranžiranju stola vodila ih je suradnica u nastavi za ugostiteljsko posluživanje Anita Pranjić, dok je stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja sudjelovao u radu ocjenjivačkog povjerenstva. Učenički je svečani stol dobio nagradu za najstručnije postavljeni stol.
Uz štand škole bio je postavljen i izložbeni pano s tri tematske cjeline: „Proljeće na tanjuru“ –fotografije jela i recepture, prikaz provedbe programa Međunarodne Eko-škole i prikaz projekta „Mi znamo kamo s otpadom. A vi?“ koji vodi profesorica Helena Miletović s učenicima prvog HTT razreda. Osim njih za uređenje panoa zaslužne su i školska psihologinja Vilma Bednar, te suradnica u nastavi Anita Pranjić.
Posebne nagrade organizatora, gradskog komunalnog poduzeća „Usluga“ i Turističke zajednice Grada, dobili su Društvo invalida Poreč i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića. Osim te nagrade učenici i nastavnici dobili su brojne pohvale i čestitke.
VIJESTI
Doprinos učenika proljetnim manifestacijama u Poreču
Autor: Administrator , 20. 4. 2009.
Unatoč proljetnom odmoru, dio učenika bio je veoma aktivan i uspješan u predstavljanju Škole na manifestacijama koje su u proteklih desetak dana organizirane u Poreču.
Doprinos učenika proljetnim manifestacijama u Poreču
Unatoč proljetnom odmoru, dio učenika bio je veoma aktivan i uspješan u predstavljanju Škole na manifestacijama koje su u proteklih desetak dana organizirane u Poreču.
Po prvi put je u našem gradu organizirana javna proslava Uskrsa. Nositelji organizacije bili su Turistička zajednica Grada i udruga „Bioistra“ s kojom Škola ima višegodišnju uspješnu suradnju. Slavlje se odvijalo na Trgu slobode, a učenice programa slastičar Tanja Jurcan, Samanta Mešinović i Petra Velenik na Veliki su petak prezentirale izradu dekoracija za slastice od marcipana.
U petak i subotu, 17. i 18. travnja u sportskoj dvorani „Žatika“ održan je 2. Cvjetni vikend u Poreču. Učenici i nastavnici ugostiteljske struke i ovaj su se put uključili u organizaciju Sajma. Iste vrijedne učenice programa za zanimanje slastičar izrađivale su ukrase od marcipana. Njima su se pridružile Anamarija Koščak i Sabrina Lesinger. Uz njih je bila stručna učiteljica slastičarstva Dragica Rimac.
Učenici drugog razreda THK Renato Šćulac i Monika Kanalaš, te trećeg razreda kuhara Gabriele Pozzecco i Alen Musić predstavili su iznimno atraktivnu vještinu izrade cvjetnih dekoracija od voća i povrća. Za to su ih pripremili stručni učitelji kuharstva Stanislav Poropat i Željen Peloža.
Ana Tadić je za posjetitelje sajma pripremala osvježavajuće koktele, a u tome joj je pomogao stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja Feručio Smoković. Njezino je umijeće, među ostalima, pohvalio i župan Istarske županije Ivan Jakovčić.
Tina Brajković i Martina Dorčić postavile su svečani stol za 6 osoba i time su se natjecale u konkurenciji s profesionalnim ugostiteljima. U aranžiranju stola vodila ih je suradnica u nastavi za ugostiteljsko posluživanje Anita Pranjić, dok je stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja sudjelovao u radu ocjenjivačkog povjerenstva. Učenički je svečani stol dobio nagradu za najstručnije postavljeni stol.
Uz štand škole bio je postavljen i izložbeni pano s tri tematske cjeline: „Proljeće na tanjuru“ –fotografije jela i recepture, prikaz provedbe programa Međunarodne Eko-škole i prikaz projekta „Mi znamo kamo s otpadom. A vi?“ koji vodi profesorica Helena Miletović s učenicima prvog HTT razreda. Osim njih za uređenje panoa zaslužne su i školska psihologinja Vilma Bednar, te suradnica u nastavi Anita Pranjić.
Posebne nagrade organizatora, gradskog komunalnog poduzeća „Usluga“ i Turističke zajednice Grada, dobili su Društvo invalida Poreč i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića. Osim te nagrade učenici i nastavnici dobili su brojne pohvale i čestitke.
Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Korisni linkovi
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |
Arhiva dokumenata